Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopsykiatria ahtaalla!

Aamulehti ja Iltasanomat uutisoivat

Taysin nuoriso­psykiatrian osastolla jouduttiin majoittamaan nuoria lattioille heti koulujen alettua – Ylilääkäri huolissaan: ”Nuoret eivät selviydy arjessa”

12-paikkaisella akuuttiosastolla on ollut pahimmillaan 19 potilasta.

“Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolla havahduttiin koulujen alettua harvinaiseen tilanteeseen: 12-paikkainen akuuttiosasto täyttyi ennätysajassa ylipaikoille saakka. Osa nuorista on jouduttu majoittamaan osaston lattialle patjoille.”

”Jos kymmenen prosenttia nuorista alkaa olla psykiatrisen erikoishoidon potilaita, se tarkoittaa sitä että nuoret eivät selviydy arjessa joka heille on viritetty. Silloin se arki täytyy virittää uudestaan”, hän sanoo.

”Ei nuorten mielenterveyskriisiä hoideta sillä, että yhä useampi nuori saadaan psykiatrisen erikoissairaanhoidon piiriin. Nuoret tarvitsevat enemmän tukea koulussa ja kotona. Nuoret eivät ole pieniä aikuisia. Vanhempien pitää osallistua enemmän nuorten elämään. Siellä ne ratkaisun avaimet ovat pitkällä tähtäimellä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *