Voimaa Metsästä osallistujan ohje

AIKATAULU

07.45 Kisatoimisto aukeaa Kauppi Sport Centerissä

09.30 30 km lähtö

9:40 18 km lähtö

10.15 12 km lähtö

11:00 6 km lähtö

12:30 Lasten lähtö

18:00 Maali sulkeutuu

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskus on Kauppi Sport Center, Tampere. Tapahtumapaikalle ei ole erillisiä ajo-opasteita ja paikoitusta. Tapahtumakeskus sijaitsee Kuntokadulla, mutta koska pysäköintitilaa on niukasti, kilpailijoiden toivotaan saapuvan kilpailukeskukseen ensisijaisesti raitiovaunulla tai TKL:n (Nysse) bussilla jalan tai polkupyörällä. 

Katso TKL:n liityntäparkit https://www.nysse.fi/liityntapysakointi.html ja reittiopas https://reittiopas.tampere.fi/ tai Ratikan reitit https://www.tampereenratikka.fi/matkustaminen/ratikan-reitti/

PYSÄKÖINTI
Kaupin liikuntapuiston kampusalueella paikoitus on erittäin haasteellista, eikä maksuttomia paikoituksia ole käytössä. Ilmainen paikoitus on Hakametsän Jäähallin pysäköintialueella, jossa maksuttomuus jatkuu klo 16:00 saakka. Tämän jälkeen alue on maksullinen liittyen klo 17:00 alkavaan peliin  ja pysäköintioikeuden voi lunastaa Moovy / Parkman mobiilisovelluksilla (Pysäköinnin hinta 5,49 €). Hakametsästä on 1.6 km ja noin 20 minuutin kävely tapahtumakeskukseen (katso reitti).

Pysäköinti on mahdollista P-Kauppi pysäköintihallissa Kaupinkatu 9. Pysäköinti maksaa Moovy-sovelluksella 2€ tunti, mutta Voimaa Metsästä -ilmoittautumispalvelusta ostettaessa aikarajoittamattoman pysäköinnin, jonka hinta on 6€.

OSALLISTUJAN MATERIAALI

Voit tarkistaa osallistumistietosi etukäteen https://voimaametsasta.fi/wp/ilmoittautuneet-14-10-0001-tilanne/

Materiaali on noudettavissa kisatoimistosta perjantaina 15.10 16:00-19:00 Tampereen Tenniskeskukselta (Toimelankatu 8, https://goo.gl/maps/w8KGpA96Q3aESWkP9). Tapahtumapäivänä 16.10 kisatoimisto siirtyy tapahtumapaikalle Kauppi Sport Centeriin, josta materiaali on noudettavissa  klo 8:00 alkaen.

Tapahtumamateriaalin sisältö:

  • Osallistujanumero
  • ruokalippu
  • reittikartta

Kilpailumateriaali pitää sisällään osallistujanumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru. Kilpailijalla toivotaan olevan mukana OMAT HAKANEULAT, mutta kilpailutoimistossa on myös saatavana hakaneuloja. Huom! Tuloksen saamiseksi kuljeta kilpailunumeroa aina lähdöstä maaliviivan ylitykseen saakka. Numero tulee ehdottomasti olla kiinnitettynä juoksijan etupuolelle.

Kisamateriaali sisältää reittikartan, jossa on kilometrimerkinnät. Karttaan on lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun (keittolounas) kaikille osallistujille. Lounas on tarjolla klo 11:00-16:30 maalin yhteydessä olevassa Kauppahallin Kotiruoka- ravintolakatoksessa. 

VARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme maastojuoksukenkää. Tavallisella lenkkarillakin reitistä selviää hienosti. Juomaliivi ja lisäenergia ovat suositeltavia 18 km ja erityisesti 30 km matkoilla. Voimaa Metsästä -tapahtumassa osallistujalle ei ole asetettu pakollisia varusteita.

WC TILAT

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. WC-tilat sekä vanhassa huoltorakennuksessa, uudessa huoltorakennuksessa ja Kauppi Sport Centerissä ovat  osallistujien käytettävissä. Tapahtumakeskuksesta lähtöön siirryttäessä on ulkona bajamaja.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa tapahtumatoimiston vieressä toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella tapahtuman ajan.

Treeline URHEILUKAUPPA

Tapahtumakeskuksessa toimii Treeline:n kisamyymälä, missä on tarjolla tuotteita viime hetken täydennyksiä varten, kuten energiatuotteita ja myös kenkiä sekä juoksuvarusteita.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Tapahtumassa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeimmissa kohdin reittiä nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

Havaituista sääntörikkomuksista on raportoitava kilpailun johdolle tunnin kuluessa sääntöjä rikkoneen kilpailijan maaliin saapumisesta. Kilpailun johto tekee päätökset mahdollisesta hylkäämisestä. Tapahtuma on ensisijaisesti hyvän mielen tapahtuma!

LÄHTÖ

Lähtöön kokoontuminen tapahtuu 10 min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan. 

Lähdössä on viivat, josta kullekin viivalle  ryhmittäytyy 20 henkilöä. Osallistuja vastaa itse sopivan lähtöviivan valinnasta oman vauhtitavoitteensa perusteella sekä hakeutuu oikeaan lähtöryhmään lähtöpaikalla.

Mikäli et halua lähteä isossa lähtöryhmässä, niin päälähdön jälkeen voit lähteä lähtöhenkilön luvalla jälkilähtönä oman valintasi mukaan. Jälkilähdöt tapahtuvat tasaminuutein. 

Lähtöalueella ja alkuviitoituksen aikana tapahtumaan osallistuvat voivat käyttää kasvomaskeja. Maskin voi riisua osallistujien jonoutuessa ja roskikset maskeille löydät viitoituksen varrelta.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä reittimerkeillä, joiden päässä on punainen lippu. Merkintää on tarpeen mukaan tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä punaisella kuitunauhalla  ja kylteillä. Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin. Ohjaavat viitoitukset ovat asetettu siten, että älä ylitä tai juokse viitoituksen läpi, koska se osoittaa käännöksen, vaan ole tarkkana ja tarkista missä seuraava reittimerkki näkyy!

HUOLTOPISTEET

6 km matka sisältää yhden juomapisteen, 12 ja 18 km matkat kaksi huoltopistettä ja 30 kilometriä kaksi huoltopistettä ja juomapisteen.

Huoltopisteillä ja juomapisteellä tarjotaan vettä ja Kotivuorisport.fi:n toimittamaa Squeezy-urheilujuomaa. Lisäksi huoltopisteillä on tarjolla energiapitoista purtavaa, joka tarkoittaa banaaneita ja makeisia, eli hedelmä ja marmeladikarkkeja.

Huoltopisteellä toimitaan ”Sen otat johon kosket”-periaatteella. Ota eväät tarjoilupisteeltä mukaasi ja jatka matkaasi. Roskat roskapusseihin, jotka sijaitsevat sekä heti huoltopisteen jälkeen että jonkin matkan päässä reitillä. Noudata huoltopisteellä turvavälejä. Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen.

Voimaa Metsästä- tapahtuma sallii oman huollon kilpailun aikana.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.

Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.

Huom! Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan klo 18.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.

Vettä ja Squeezyn-urheilujuomaa on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN

Maalialueen välittömässä läheisyydessä on sekä nk vanhalla että uudella huoltorakennuksella WC-tilat, pukuhuoneet ja suihkut. Pukuhuoneisiin ei saa jättää omia varusteita. Huoltotilojen sijainti löytyy kilpailukeskuskartasta.

RUOKAILU

Tapahtuman osanottomaksuun sisältyy keittolounas tapahtumakeskuksen ruokakatoksessa. Käytä käsidesiä ennen linjastolle siirtymistä, noudata turvavälejä ja pyri syömään samassa pöydässä oman seurueesi kanssa. Keittobuffet aukeaa klo 11.00 ja sulkeutuu klo 16.30. Ruokalipun keittobuffettiin saat kisamateriaalisi mukana.

Tapahtumapaikalla ruokailuteltan yhteydessä on  lisäksi myynnissä makkaraa ja lättyjä.

KAHVILA

Tapahtumakeskuksessa palvelee Sotilaskodin kahvila, jossa on perinteisiä Sotkun munkkeja ja kahvia. Lisäksi myynnissä on juotavaa ja pientä purtavaa.

TULOKSET

Online tulokset ovat tapahtumasivulla ja viralliset tulokset ilmestyvät sunnuntaina tapahtumasivuille :https://voimaametsasta.fi/wp/tulokset/

PALKINNOT

Sarjoittain kolme parasta kukitetaan noin 30 minuutin kuluttua sarjan tulosien selvittyä.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailun kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan. Käytä tunnisteita #voimaametsästä ja/tai #voimaakaupista. Kuvaaja tulee mainita kuvien jakamisen yhteydessä. 

Aamulehti stiimaa tapahtuman ja julkaisee kuvia ja tunnelmia tapahtumasta.

HALUAMME KIITTÄÄ

Haluamme kiittää kaikkia teitä osallistujia ja yhteistyökumppaneita tapahtuman mahdollistamisesta!

Tapahtuman ovat mahdollistaneet:
Tampereen Kaupunki, Tampereen Tenniskeskus, Nekapaino Oy, Kauppahallin Kotiruoka, Niihaman Maja, Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU), Kotivuori Sport, Aulanko Tower Trail, Himos Trail ja Bike and Bike World

Tapahtumaa ovat tukemassa 

Modulight Oy, Tampereen Opiskelija-asuntosäätiö (TOAS), Finnpark, Gofore.


Henkilöstöään tapahtumassaan liikuttaa 

Ramboll Oy, Gofore Oy, Modulight Oy, Vaisto Solutions Oy, Valmet, TSOP, TAYS, Tammisto Toimintaterapia, ALSO, Pihlajalinna ja Admicom Oy.

Tapahtuman järjestää Aamulehti, Tampere Trail Running/Pirkanmaan Polkujuoksu ry, Lastenklinikan Tuki ry ja My Sport Services Oy.