Siirry suoraan sisältöön

Matkat ja reitit

Voimaa Metsästä

Kaupin Poluilla

Kaikki reitit ovat pääosin maastopolkuja, mutta myös latupohjilla liikutaan jonkin verran. Lisäksi reiteillä on myös lyhyitä pätkiä sorapäällysteisiä teitä. Kaupin maastossa ei ole suuria korkeuseroja, mutta vaihtelevat maastonmuodot varmistavat, että pidemmillä matkoilla nousua kertyy mukavasti.

Kaupin alueen korkein kohta on Pirunvuori (151m meren pinnasta), jonka päälle suora nousu Näsijärven rannasta on 50m!

Kaikki reitit on merkitty maaston ja risteyskohdissa on opasteet. Maastossa on opastajia, joten voit keskittyä matkaan ja maastoon, kun reitillä pysymisestä ei tarvitse huolehtia.

Kaikki reitit noudattavat samoja linjauksia niin pitkälle, kuin se on mahdollista, eli reitit eivät risteä juuri lainkaan.

Matkan varrella on kaksi huoltopistettä ja vesipiste, joiden sijainti on esitetty kartassa tämän artikkelin lopussa.

Viime vuoteen verrattuna reititykseen on tehty pieniä muutoksia. Kaikkien muutosten taustalla on vaihtoehtoisissa paikoissa vuoden aikana paremman polun vahvistuminen ja vähän käytettyjen polkujen heikkeneminen. Lähtöalue siirtyy kisakeskukseen ja näin ollen maalin viereen, jolloin alku reitittyy jalkapallokentän yli.

6 km

Tapahtuman lyhin reitti on osittain teknistä polkua, mutta matkalla on myös jonkin verran latupohjia. Tapahtuman lyhimmän matkan voit pyrähtää nopeasti, jopa liki puoleen tuntiin, mutta rauhallisesti kävellen matkan taittaa todennäköisesti alle kahdessa tunnissa.

Kuuden kilometrin matka sopii mainiosti mukavaan hyväntekeväisyyskävelyyn tai vaikkapa ensikokeiluksi polkujuoksun maailmaan!

Lyhimmällä matkalla käydään niin Tuomikalliolla kuin Pirunvuorella, ja otetaan tuntumaa Kaupin rantapolkuun.

Reitillä oleva vesipiste sijaitsee 2.5 kilometrin kohdalla.

6 km reitti

Linkki 6km reitille: https://ridewithgps.com/routes/41060754

12 km

12 km matka sopii pidemmälle polkulenkille, tai voit haastaa itseäsi enemmänkin poluilla juoksemisessa. Reitin alku ja loppu ovat samat kuin kuuden kilometrin matkalla, mutta välillä käydään syvemmällä Kaupin metsissä, aina Niihamassa saakka. Tällä reitillä on myös lyhyt soratieosuus matkalla Tenniskeskuksen huoltopisteelle.

12 kilometrin reitti on mainio valinta myös pidemmälle vaellukselle, sillä reippaalla kävelyvauhdilla reitillä voi olettaa menevän aikaa noin 3-4 tuntia riippuen omasta vauhdista ja huolloissa käytetystä ajasta.

Reitillä on kaksi huoltopistettä, jotka sijaitsevat 3 km (Tampereen Tennskeskus) ja 6 km (Niihaman maja) kohdalla.

12 km reitti

Linkki 12 km reitille: https://ridewithgps.com/routes/41060711

18 km

18 km matka sopii jo enemmänkin poluilla liikkuneelle tai pidempiin lenkkeihin tottuneelle kuntoilijalle. Reitille ei ole haettu tarkoituksellisesti maksimaalista nousumäärää, vaan haasteen polkujuoksuun tuo metsän tekninen alusta, vaikka reitillä on myös lyhyitä osuuksia soratiepohjaa.

Jos mietit itsesi haastamista 18 km matkalla ja arvioit, paljonko siihen menisi aikaa, niin hyvä arvio on 1,5 kertaa vastaavaan tiejuoksuun kulutettu aika.  Eli jos juokset puolimaratonin alle kahdessa tunnissa, selviät tästä reitistä selvästi alle kolmen tunnin. 18 km matkalla on kaksi huoltopistettä.

18 km matka on myös pisin vaelluksena tarjottava matka. Kokeneelle ja hyväkuntoiselle vaeltajalle 18 km matka kevyessä varustuksessa vie aikaa reippaalla tahdilla 5 tuntia. Rauhallisemmalla tahdilla huoltoineen on hyvä varata 7-8 tuntia aikaa.

Reitillä on kaksi huoltopistettä, jotka ovat 3 km ja 11,5 km kohdalla.

Linkki 18 km reitille: https://ridewithgps.com/routes/41060625

30 km

30 km on jo matka, jolla kokenut polkujuoksijakin saa itsensä haastettua ihan kunnolla ja tutustuttua Kaupin polkuihin hyvin kattavasti. Verrattuna 18 km matkaan, 30 km juoksijat tutustuvat myös Vesitornin mäkeen ja Pirunvuori ja Tuomikallio tulevat tutuiksi perusteellisemmin kuin lyhyillä matkoilla. 30 kilometrin matkaa voisi verrata fyysisenä suorituksena jopa maratonin juoksemiseen.

30 kilometrin matkalla on kolme huoltopistettä, jotka sijaitsevat 3 km 15 km kohdalla. 6 km reitini kanssa yhteinen juomapiste sijaitsee 22 km kohdalla.

30 km reitti

Linkki 30 km reitille: https://ridewithgps.com/routes/41060570

Vaellus

Voit valita joko 6 km tai 12 km matkan vaelluksen reitiksi. Vaellus suoritetaan merkityllä reitillä ilman ajanottoa.

Huom! Mitä rohkeammin haastat itseäsi Voimaa Metsästä -tapahtumassa, sitä enemmän lahjoitat hyväntekeväisyyteen, sillä osanottomaksu nousee matkan pidentyessä. Jokainen juostu kilometri lisää lahjoituspottia Taysin nuorisopsykiatrian yksikölle.

Kaikki reitit ja huoltopisteet

Juoma ja huoltopisteiden sijainti on sama kuin tässä 2021-kartassa.

Lähdön, maalin sekä vesi- ja huoltopisteiden sijainti.