Siirry suoraan sisältöön

Matkat ja reitit

Voimaa Metsästä

Kaupin poluilla

Kaikki reitit ovat pääosin maastopolkuja, mutta myös latupohjilla liikutaan jonkin verran. Lisäksi reiteillä on lyhyitä pätkiä sorapäällysteisiä teitä. Kaupin maastossa ei ole suuria korkeuseroja, mutta vaihtelevat maastonmuodot varmistavat, että pidemmillä matkoilla nousua kertyy mukavasti.

Kaupin alueen korkein kohta on Pirunvuori (151 metriä meren pinnasta). Näsijärven pinnan ollessa noin 95 m korkeudella nousua tälle Kaupin korkeimmalle “vuorelle” kertyy järven rannasta siis reilut 50 metriä.

Kaikki reitit on merkitty maastoon ja risteyskohdissa on opasteet. Maastossa on opastajia, joten voit keskittyä matkaan ja maastoon. Reitillä pysymisestä ei siis tarvitse huolehtia!

Reitit noudattavat samoja linjauksia mahdollisimman paljon, eli reitit eivät risteä juuri lainkaan. Matkan varrella on kaksi huoltopistettä ja vesipiste (6 km matkalla vain yksi), joiden sijainti on esitetty kartassa tämän artikkelin lopussa.

Viime vuoteen verrattuna reititykseen on tehty pieniä muutoksia. Muutokset keskittyvät tapahtumakeskuksen läheisyyteen. Lähtö- ja maalialueiden sijaintia on tarkistettu paremman ja turvallisemman kokemuksen takaamiseksi.

6 km

Tapahtuman lyhin reitti on osittain teknistä polkua, mutta matkalla on myös jonkin verran latupohjia. Tapahtuman lyhimmän matkan voit pyrähtää nopeasti, jopa liki puoleen tuntiin, mutta rauhallisesti kävellen matkan taittaa todennäköisesti alle kahdessa tunnissa.

Kuuden kilometrin matka sopii mainiosti mukavaan hyväntekeväisyyskävelyyn tai vaikkapa ensikokeiluksi polkujuoksun maailmaan!

Lyhimmällä matkalla käydään Tuomikalliolla ja Pirunvuorella sekä otetaan tuntumaa Kaupin rantapolkuun, joka saattaa yllättää aloittelijan haastavuudellaan.

Reitillä on vesipiste 2.5 kilometrin kohdalla Toimelantien varrella.

6 km reitti (lähtö- ja maali päivittynyt kuvaan nähden)

Linkki 6km reitille

12 km

12 km matka sopii pidemmälle polkulenkille, tai voit haastaa itseäsi enemmänkin poluilla juoksemisessa. Reitin alku ja loppu ovat samat kuin kuuden kilometrin matkalla, mutta välillä käydään syvemmällä Kaupin metsissä, aina Niihamassa saakka. Tällä reitillä on myös lyhyt soratieosuus matkalla Tenniskeskuksen huoltopisteelle.

12 kilometrin reitti on mainio valinta myös pidemmälle vaellukselle, sillä reippaalla kävelyvauhdilla reitillä voi olettaa menevän aikaa noin 3-4 tuntia riippuen omasta vauhdista ja huolloissa käytetystä ajasta.

Reitillä on kaksi huoltopistettä, jotka sijaitsevat 3 km (Tampereen Tenniskeskus) ja 6 km (Niihaman maja) kohdalla.

12 km reitti (lähtö- ja maali päivittynyt kuvaan nähden)

Linkki 12 km reitille

18 km

18 km matka sopii jo enemmänkin poluilla liikkuneelle tai pidempiin lenkkeihin tottuneelle kuntoilijalle. Reitille ei ole haettu tarkoituksellisesti maksimaalista nousumäärää, vaan haasteen polkujuoksuun tuo metsän tekninen alusta, vaikka reitillä on myös lyhyitä osuuksia soratiepohjaa.

Jos mietit itsesi haastamista 18 km matkalla ja arvioit, paljonko siihen menisi aikaa, niin hyvä arvio on 1,5 kertaa vastaavaan tiejuoksuun kulutettu aika.  Eli jos juokset puolimaratonin alle kahdessa tunnissa, selviät tästä reitistä selvästi alle kolmen tunnin. 18 km matkalla on kaksi huoltopistettä, 3 km ja 11,5 km kohdalla.

18 km reitti (lähtö- ja maali päivittynyt kuvaan nähden)

Linkki 18 km reitille

30 km

30 km on jo matka, jolla kokenut polkujuoksijakin saa itsensä haastettua ihan kunnolla ja tutustuttua Kaupin polkuihin hyvin kattavasti. Verrattuna 18 km matkaan, 30 km juoksijat tutustuvat myös Vesitornin mäkeen ja Pirunvuori ja Tuomikallio tulevat tutuiksi perusteellisemmin kuin lyhyillä matkoilla. 30 kilometrin matkaa voisi verrata fyysisenä suorituksena jopa maratonin juoksemiseen.

30 kilometrin matkalla on kolme huoltopistettä, jotka sijaitsevat 3 km, 15 km ja 22 km kohdalla (22 km huoltopiste on yhteinen 6 km reitin kanssa).

30 km reitti (lähtö- ja maali päivittynyt kuvaan nähden)

Linkki 30 km reitille

Vaellus

Voit valita joko 6 km tai 12 km matkan vaelluksen reitiksi. Vaellus suoritetaan merkityllä reitillä ilman ajanottoa.

Lapsille 2 km

Tapahtumakeskuksen läheisyydessä kiertävän lasten reitin pituus on noin 2 km. Reitillä on ylä- ja alamäkiä, mutta ei jyrkkiä osuuksia. Puolet reitistä kulkee latupohjaa pitkin. Toinen puoli taivalletaan metsäpolulla, jossa kengän alle eksyy myös juuria ja kiviä. Kaatuneita puitakin joudutaan ylittämään tai kiertämään. Saattajat voivat tulla mukaan mutta reitti ei sovellu lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi. Reitin varrella ei ole huoltopisteitä.

Lasten reitti, noin 2 km

Linkki lasten reitille

Huom! Mitä rohkeammin haastat itseäsi Voimaa Metsästä -tapahtumassa, sitä enemmän lahjoitat hyväntekeväisyyteen, sillä osanottomaksu nousee matkan pidentyessä. Jokainen juostu kilometri lisää lahjoituspottia Taysin nuorisopsykiatrian yksikölle.

Kaikki reitit ja huoltopisteet

Juoma ja huoltopisteiden sijainnit.

Lähdön, maalin sekä vesi- ja huoltopisteiden sijainti.